Intotdeauna ne-am gasit in pozitia de a avea nevoie de un sutien fara bretele pentru un eveniment deosebit si cateodata ne-am dat seama ca sutienul nu isi face treaba. Iar acele cateva dati ne strica tot feeling-ul pozitiv din jurul respectivului eveniment.

Sutien fara bretele
Sutien fara bretele

Ma gandesc ca nu strica cateva sfaturi practice de a alege, pastra si inlocui un sutien fara bretele.

Banda de sub cupe este prea larga
Daca vrei sa cumperi un sutien fara bretele, orienteaza-te spre unul care este cu o marime mai mica decat masura ta obisnuita. Acest lucru te asigura ca suportul pe care il pierzi din lipsa bretelelor se compenseaza printr-o banda stransa mai bine, care insa nu trebuie sa va jeneze. Daca alegi si un sutien care are o banda mai larga si dintr-un material mai rigid ai putea rezolva si problema trecerii grasimii spatelui peste lateralele sutienului. Trebuie totusi sa fii constienta ca aceasta alegere este dificila si nu va putea mereu sa fie solutia perfecta.

Banda de sub cupe este prea ingusta
Cu cat bustul tau este mai generos, cu atat banda sutienului trebuie sa fie mai lata. Este o afirmatie destul de banala, insa ea trebuie mereu avuta in vedere cand cumperi un sutien fara bretele.

Rochia pe care vrei sa o porti va trage in jos sutienul
Sutienul fara bretele are sarcina dificila de a-ti sustine bustul, nu-l fa sa iti sustina si rochia pe care o porti. Incearca sa imbraci o rochie cu talie stransa (sa nu fie larga), astfel incat soldurile tale sa preia din sustinerea pe care o doresti pentru rochie. In felul asta, nu va exista riscul ca rochia sa inceapa sa alunece in jos inainte de incheierea petrecerii 🙂

Sutienul este deja uzat
Un sutien normal are o durata de functionare optima de cca. 1 an de folosire uzuala – aici vorbim de sutiene de calitate. Asta e valabil pentru un sutien cu bretele, cel fara bretele are o durata optima mai mica. Evident, nu vei folosi un sutien fara bretele la fel de des, dar verifica-l regulat sa isi pastreze aceeasi elasticitate si sustinere.
Pentru a obtine maximum dintr-un sutien fara bretele, te sfatuiesc sa il cumperi in asa fel incat el se inchide la cea mai larga prindere. In felul asta, pe masura ce materialul isi pierde calitatile tot il mai poti strange din prinderi.

Partea superioara a cupei lasa o urma vizibila sub haine
Fie cupa nu ti se potriveste, fie materialul (mai ales spuma din cupa turnata) este prea gros. Daca acest lucru ti se intampla, cauta un sutien cu o cupa nedublata, care se va mula mai bine pe corp.
Daca nici unul din aceste trucuri nu functioneaza, indreapta-ti atentia catre rochie, care probabil strange prea tare bustul sau este facuta dintr-un material elastic (sau ambele) iar acest lucru nu poate fi rezolvat de un sutien.

Ceri prea mult de la un sutien fara bretele
Un sutien fara bretele nu se va comporta la fel ca un sutien cu bretele. Pur si simplu acest lucru nu este posibil. Pot sa arate identic, dar sunt doua lucruri complet diferite. Cel mai bine este sa iei acest lucru in calcul si sa-ti ajustezi asteptarile in mod rezonabil.

Recomandarea noastra este sa incepi cu un sutien multifunctional, care te va ajuta in mai multe situatii si la care poti atasa bretele transparente la nevoie.