Termeni si conditii

Site-ul www.anybody.ro este operat de compania SC Drive Digital SRL avand sediul social in str. Nuferilor nr. 50-58, ap. 9A, Bucuresti, 013621, sector 1, Romania, telefon: 073-269-2639, inregistrata la Registrul Comertului cu numarul de ordine J40/3106/2013, cod unic de inregistrare fiscala RO 313 40 240, cont bancar IBAN: RO 05 INGB 0000 9999 03486322, deschis la ING Bank N.V. Amsterdam, Sucursala Bucuresti, denumita in continuare “Compania” sau “Companie”

1. Termeni generali

Acest document stabileste termenii si conditiile de utilizare ai website-ului www.anybody.ro . Cu exceptia cazului in care partile decid altfel intr-un acord de vanzare sau alt tip de intelegere, termenii utilizati in continuare (“Termeni”) fac parte integrala din relatia contractuala dintre client si Companie, fiind generati din relatia de vanzare de bunuri catre client de catre Companie prin intermediul site-ului web www.anybody.ro.

Contractul de vanzare se supune legislatiei din Romania si rezolvarea litigiilor, daca nu se poate rezolva pec ale amiabila este de compententa instantelor din Romania.
Compania nu poate fi trasa la raspundere pentru pierderi, deprecieri sau pentru cheltuieli directe sau indirecte, datorate oricarei greseli sau intarzieri in implementarea obligatiilor datorate oricarui eveniment sau circumstante aflate in afara controlului Companiei, incluzand, dar nu limitat, cazuri de forta majora si intreruperi de curent electric, defectiuni ale echipamentelor sau alte situatii asemanatoare.
Prin inregistrarea ca membru si efectuarea unei solicitari de inregistrare ca membru al website-ului AnyBody.ro, clientii confirma ca au luat la cunostinta, ca au inteles si acceptat conditiile vanzarii in acesti Termeni.
Toate informatiile sunt postate si publicate pe website-ul AnyBody, ca de exemplu:
– descrierea produselor
– specificatiile si descrierea acestora
– fotografii sau prezentari succinte ale produselor
– indicatii si instructiuni legate de marimi si dimensiuni

Compania isi rezerva dreptul de a face modificari minore ale descrierii produselor fara notificarea clientilor. Ofertele de pe website-ul AnyBody sunt limitate in timp si cantitate asa cum se anunta pe website. Cantitatile de produse din stoc publicate pe website sunt de natura informativa si pot fi modificate fara o notificare prealabila. Compania poate restrictiona numarul maxim de cumparaturi disponibile pentru un singur client pentru fiecare produs pentru a oferi o piata corecta tuturor membrilor sai.

2. Metode de comanda

Comenzile pot fi transmise doar prin intermediul site-ului web www.anybody.ro. In cazul in care un comparator doreste detalii suplimentare despre modalitatea de comanda sau anumite produse, poate contacta telefonic Compania la numarul 073-269-2639.

3. Efectuarea unei comenzi

Primul pas in efectuarea unei comenzi consta in selectarea produselor dorite, selectarea marimii si a culorii dorite si adaugarea acestora in cosul de cumparaturi.
Dupa confirmarea produselor de catre cumparator, acesta trebuie sa completeze formularul cu detalii pentru facturare, ce include numele si prenumele  cumparatorului, adresa postala, orasul, judetul si codul postal precum si numarul de telefon si adresa de e-mail.
Dupa completarea detaliilor pentru facturare, cumparatorul poate opta pentru adresa la care sa fie livrate produsele, care poate fi aceiasi adresa ca si cea de facturare sa o alta adresa din Romania. In cazul in care se va dori livrarea la o alta adresa decat cea de facturare, cumparatorul va complete formularul cu detalii pentru livrare, ce include adresa postala de livrare, orasul, judetul si codul postal.
In cazul in care cumparatorul doreste sa transmita Companiei un mesaj referitor la comanda – va complete campul Mentiuni comanda. Completarea acestui camp nu este obligatoriu. Dupa completarea detaliilor de facturare si livrare, cumparatorul va alege una din metodele de plata disponibile pentru comanda.
Urmatorul pas reprezinta lansarea comenzii. In situatia in care cumparatorul a selectat plata cu cardul, va fi redirectionat catre formularul de plata al procesatorului de carduri. Primirea comenzii va fi confirmata prin email in mod automat de catre site.

4. Natura tranzactiilor

Atunci cand plasati o comanda pe www.anybody.ro, sunteti de acord ca sunteti o persoana de buna credinta care achizitioneaza articolele prezentate pe site-ul www.anybody.ro pentru uzul personal si nu pentru re-comercializare.

5. Livrarea bunurilor

Compania este un comerciant independent care actioneaza in baza indicatiilor furnizorilor sai. In situatia in care Compania nu este in masura sa livreze cumparatorului bunurile comandate si achitate in avans, din motive obiective si care nu depind de Companie, cumparatorului i se va restitui integral suma platita. Intr-un astfel de caz, suma integral platita se refera la valoarea totala a comenzii (inclusive cheltuielile de transport si TVA-ul aferent comenzii) dar nu include eventuale comisioane bancare sau diferente de schimb valutar ocazionate de achitarea bunurilor comandate.
Cumparatorului i se cere adresa pentru livrare, la completarea comenzii si inainte de finalizarea acesteia.
Odata cu livrarea produselor, Compania va emite facture aferenta bunurilor care va fi transmisa clientilor in format electronic prin email la adresa de mail furnizata de cumparator. Factura serveste ca document financiar, dar si ca document privind garantia, cu exceptia cazului in care se prevede altfel.

6. Timpul de livrare

Perioada standard pentru livrarea unei comenzi este de aproximativ 7-10 zile. Cumparatorul trebuie sa accepte o posibila prelungire a perioadei de livrare datorata intarzierilor provocate de producator sau a unor evenimente neprevazute si care nu depind de Companie, în conformitate cu Ordonanta nr.21/1992, privind Protectia Consumatorilor, cu modificarile ulterioare.
Daca bunurile dorite nu sunt disponibile sau in acest timp au aparut probleme privind efectuarea livrarii, reprezentantii Companiei vor informa fara intarziere clientii folosind datele de contact existente.
Daca bunurile nu sunt primite de client in timpul stabilit pentru livrare si nu a fost contactat de Companie, clientul are dreptul de a cere informatii suplimentare la numarul 073-269-2639 sau poate contacta Compania prin e-mail la adresa comenzi@anybody.ro

7. Transportul, ambalarea si termenii de plata

Bunurile cumparate sunt trimise ambalate in mod corespunzator, iar plata se efectueaza potrivit metodei alese de cumparator. Pentru fiecare comanda, taxa de transport este indicata separat pe pagina de comanda, inainte de plasarea comenzii. Trebuie avut in vedere ca taxa pentru transport este suportata de cumparator.
Compania pastreaza dreptul de proprietate asupra bunurilor pana cand pretul complet al bunurilor este platit. Orice alte costuri legate de transport ce intervin intre transportator si client dupa ce bunurile au fost livrate de Companie vor fi achitate de cumparator.
In situatia in care clientul alege plata online, tranzactia va fi procesata prin NETOPIA / mobilPay. Compania nu solicita si nu stocheaza niciun fel de informatii referitoare la cardul sau cardurile bancare ale cumparatorului. Aceste informatii sunt strict confidentiale si sunt procesate direct pe serverele furnizorului de servicii de plata online.
De asemenea, in cazul platilor online, Compania nu este/ nu poate fi facuta responsabila pentru orice alt cost suplimentar suportat de client. Responsabilitatea acestui fapt cade in totalitate in sarcina clientului.

8. Modalitati de livrare

Modalitatile de livrare sunt prezentate cumparatorilor pe website-ul AnyBody la efectuarea comenzii. Nu se accepta ridicarea bunurilor de catre cumparatori de la sediile Companiei.

9. Preturi si taxe

Toate preturile includ TVA. Compania comercializeaza produse si trebuie mentionat ca in cazul in care, din greseala, pretul unui produs este listat si anuntat ca fiind zero, Compania nu este obligata sa ofere acel produs spre vanzare la acest pret.

10. Dreptul de a refuza

Compania poate incheia, modifica, suspenda sau anula comenzile clientilor sau calitatea lor de membri ai site-ului, inclusiv poate limita accesul la anumite servicii ale website-ului AnyBody, in orice moment si fara o notificare prealabila, in cazul in care Compania considera ca anumiti clienti au o conduita care nu respecta legile in vigoare sau prejudiciaza interesele platformelor web de care Compania se ocupa sau cele afiliate lor. Daca vor exista cazuri in care Compania va considera ca anumiti clienti actioneaza intr-un mod care poate dauna Companiei si/sau platformelor web pe care Compania le gestioneaza, plasand comenzi false, Compania isi rezerva si dreptul de a pretinde plata de daune de la acel client, atunci cand si unde acest lucru poate fi aplicat.
In cazul platilor online, Compania isi rezerva dreptul de a denunta unilateral comanda efectuata de catre client, in urmatoarele situatii: tranzactia de plata a fost invalidata de catre procesatorul de carduri agreat de Companie, tranzactia de plata nu a fost acceptata de catre banca emitenta a cardului clientului si/sau datele furnizate de catre client pentru plata online au fost incomplete sau incorecte.

11. Anularea comenzii

Dupa lansarea comenzii de catre client, acesta primeste un e-mail prin care este notificat despre confirmarea comenzii. Odata cu trimiterea bunurilor de catre Companie, clientul mai primeste un e-mail prin care este instiintat despre transport. O comanda poate fi anulata gratuit de catre client doar inainte de emiterea facturii pentru produsele comandate. Pentru anulare, clientul ne poate contacta telefonic la numarul 073-269-2639 sau la adresa de e-mail comenzi@anybody.ro. Din momentul in care produsele au fost facturate si au intrat in circuitul de livrare, acestea nu mai pot fi anulate.
Compania isi rezerva dreptul de a anula o comanda in cazul in care produsele solicitate nu sunt pe stoc sau furnizorul este in imposibilitatea de a le livra.

12. Retragerea/Returnarea produselor

In cazul in care clientul nu este multumit de produs sau nu i se potriveste, acesta are dreptul de a se retrage din Contractul de Vanzare si sa returneze produsul Companiei in termen de 14 zile calendaristice de la primirea acestuia cu exceptia situatiilor in care termenul este prelungit in mod unilateral de catre Companie pentru acest produs. Este obligatia clientului ca produsul sa fie returnat fara stricaciuni, fara a fi fost folosit si in cantitatea comandata si livrata.
Pentru returnare, clientul trebuie sa acceseze sectiunea de Retur de pe site si sa urmeze urmatorii pasi:

 • selectarea produselor,
 • completarea motivului de retur,
 • completarea detaliilor bancare in vederea returnarii sumei de plata,
 • asteptarea confirmarii returului de catre Companie si de generare a codului de autorizare a returlui (numar NAR)
 • tiparirea formularului de retur si atasarea acestuia in colet.

Toate costurile generate de transportul bunurilor returnate vor fi suportate de catre client, iar costurile cu transportul generat de returul bunurilor comandate nu se deconteaza.
Coletul cu bunurile returnate trebuie trimis de catre client prin curier rapid la urmatoarea adresa:

Drive Digital srl
Str. Sofia nr. 55,
075100 Otopeni, jud. Ilfov

Recomandam returul prin curierul agreat de Companie pentru operativitate in restituirea sumei de plata. Indiferent de modalitatea de retur aleasa de client, coletul va fi transmis catre adresa indicata mai sus, la depozitul vanzatorului, localizat in Romania.
Costurile generate de trimiterea comenzii catre client nu se vor returna.

Banii vor fi restituiti in contul bancar indicat de client, in maximum 14 zile calendaristice de la receptionarea coletului si confirmarea acceptarii returului.

13. Conditii speciale pentru returnarea unei anumite game de produse

Lenjeria intima si costumele de baie nu pot fi returnate, exceptie facand produsele livrate cu deteriorari sau defecte. Orice produs ce urmeaza a fi returnat nu trebuie sa fie folosit de catre client. Produsele ce constituie un kit trebuie returnate ca un kit.
Toate produsele trebuie sa fie returnate in ambalajul original nedeteriorat, acesta fiind considerate ca o parte a produsului.

14. Defecte

Clientul este obligat sa sustina reclamatiile privind defectele dupa cum urmeaza:

 • Daca defectiunea este ireparabila si nu permite folosirea in bune conditii a bunului sau defectul nu poate fi inlaturat, se produce in mod frecvent sau in mod repetat si nu permite folosirea in bune conditii a produsului, clientul are dreptul sa ceara (i) inlocuirea bunului cu un produs nou, sau (ii) sa se retraga din Contractul de vanzare si sa ceara returnarea pretului.
 • Clientul trebuie sa transmita reclamatiile privind defectele constatate catre Companie, imediat dupa identificarea defectelor, dar in orice situatie nu mai tarziu de expirarea perioadei de garantie.

Compania va decide referitor la masurile pentru solutonarea reclamatiilor primite, si informeaza cumparatorul asupra acestei decizii in termen de 30 de zile de la primirea reclamatiei. In cazul in care pentru stabilirea unei decizii de remediere a solutionare a reclamatiei este necesara transmiterea produsului defect la Companie, timpul de 30 de zile va curge de la momentul receptionarii de catre Companie a produsului. Compania nu va raspunde pentru produsele defecte returnate de la terte parti care cumpara bunurile de la un client al Companiei.

15. Deteriorarea in timpul transportului

Compania este responsabila pentru deteriorarea bunurilor in timpul transportului catre client.

Daca bunurile sunt deteriorate sau furate in timpul transportului de la client catre Companie in circumstantele unei returnari a bunurilor, clientul este raspunzator. In cazul unui semn evident de deteriorare (ambalaj rupt, deformare, etc), clientul trebuie sa refuze livrarea pentru evitarea unor posibile complicatii in reclamarea bunurilor deteriorate.

16. Garantia

Compania vinde produse cu o calitate verificata. In conformitate cu Legea nr.449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora si Ordonantei nr.21/1992 privind protectia consumatorilor (cu modificarile de rigoare), Compania acorda o garantie de 30 zile calendaristice pentru defecte de producator, la toate marfurile vandute. Factura serveste, de asemenea, ca dovada de garantie. La unele tipuri de bunuri, perioada de garantie este extinsa, dupa cum este indicat pe factura. Perioada de garantie incepe in ziua primirii bunurilor de la serviciul de curierat. Pentru comenzile telefonice, prin intermediul e-mail-ului sau al website-ului, data primirii bunurilor se refera la data la care cumparatorul accepta marfurile de la curier.

17. Indicatii pentru solicitarea garantiei (Responsabilitatea pentru defecte, Garantia, Solicitarea Garantiei)

 • Compania va fi raspunzatoare pentru defectele produsului si clientul va fi obligat sa exercite solicitarea garantiei catre Companie, fara intarzieri nejustificate in conformitate cu indicatiile valabile pentru solicitarea garantiei.
 • Informatii despre locatia serviciilor de garantie si post-garantie sunt puse la dispozitie de catre Companie la cererea clientului prin intermediul telefonului sau e-mail-ului.
 • Perioada de garantie va dura 24 de luni de la data incheierii Contractului de Vanzare, exceptand cazul in care o alta perioada de garantie este determinata pentru cazuri particulare; si va începe sa expire de la data preluarii produsului.
 • Perioada de garantie se prelungeste cu perioada în care clientul nu a putut folosi produsul, sau intarziere datorata remedierii produsului in cazuri care privesc garantia.
 • Clientul este obligat sa verifice produsul in momentul preluarii. Daca nu se va proceda astfel, se poate exercita numai solicitarea controlului pentru a se demonstra existenta defectelor in momentul preluarii produsului.
 • In timpul perioadei de garantie, clientul va beneficia de inlaturarea defectului prin depunerea produsului, inclusiv a marfii, documentelor (daca este cazul) la un reprezentant autorizat al Companiei, impreuna cu factura de plata.
 • Daca se observa defecte la produs, clientul are dreptul sa exercite solicitarea garantiei la sediul operational al Companiei in conformitate cu prevederile art. 14 din Ordonanta nr.21/1992 privind protectia consumatorilor, cu modificarile ulterioare, prin livrarea produsului la sediul operational al Companiei pe propria cheltuiala, completand avizul de solicitare a garantiei si trimitandu-l catre Companiei. Avizul de solicitare a garantiei va specifica forma, tipul si scopul defectelor produsului. Solicitarea garantiei va incepe la data la care urmatorii termeni si conditii vor fi indepliniti: (i) livrarea avizului de solicitare a garantiei completat de client catre Companie; si (ii) livrarea produsului deteriorat catre Companie.
 • Data inceperii solicitarii garantiei va consitui si data exercitarii solicitarii garantiei. Un produs aflat in solicitarea garantiei trebuie livrat biroului inregistrat al Companiei, cu exceptia cazului in care Compania sau Persoana Desemnata decide altfel (ex. Livrarea produsului direct Persoanei Desemnate).
 • Compania sau Persoana Desemnata va elibera clientului o confirmare a solicitarii de garantie pentru produsul respectiv, intr-o forma corespunzatoare aleasa de Companie, ex. sub forma unui e-mail, sau in forma scrisa, in care va fi obligat sa specifice exact defectele produsului. Daca solicitarea garantiei se exercita prin mijloace de comunicare la distanta, Compania va fi obligata sa trimita imediat clientului o confirmare a solicitarii garantiei; daca nu este posibila trimiterea unei confirmari imediat, trebuie trimisa fara intarziere, cel mai tarziu impreuna cu certificatul de manipulare a solicitarii garantiei; nu trebuie trimisa o confirmare a exercitarii solicitarii garantiei, avand in vedere ca respectivul client are posibilitatea de a demonstra exercitarea solicitarii garantiei intr-un alt mod.
 • Dreptul clientului de exercitare a solicitarii garantiei Companiei se va termina (inceta sa existe) in urmatoarele cazuri:
  • incapacitatea de prezentare a unei facturi de achizitie a produsului
  • incapacitatea de semnalare a unor defecte evidente ale produsului catre Companie inainte de preluarea produsului;
  • anularea perioadei de garantie;
  • daune mecanice cauzate produsului de catre client;
  • utilizarea produsului în conditii care nu corespund mediului natural, din cauza factorilor de umiditate, chimici sau mecanici;
  • tratamentul neprofesional, manevrarea sau neglijarea îngrijirii produsului;
  • deteriorarea produsului printr-o sarcina extraordinara sau prin folosirea in contradictie cu termenii si conditiile puse la dispozitie in documentatie, cu principii generale, standarde tehnice sau reguli de siguranta in vigoare in Romania;
  • deteriorarea produsului in circumstante inevitabile si/sau imprevizibile;
 • daune aduse produsului de apa, foc sau alte evenimente de forta majora.
 • Compania va fi obligata sa manipuleze solicitarea garantiei in unul din urmatoarele moduri:
  • prin returnarea produsului reparat;
  • prin inlocuirea produsului;
  • prin returnarea pretului de achizitionare al produsului;
  • prin plata unui discount de pret potrivit pentru produs;
  • printr-o cerere scrisa de achizitie a performantei determinata de catre Companie;
  • prin respingerea justificata a solicitarii garantiei.

18. Drepturi de utilizator

Continutul, incluzand dar nelimitandu-se la logouri, imagini statice sau dinamice, text si continut multimedia, prezentate pe site-ul AnyBody sunt proprietatea exclusiva SC Drive Digital SRL, acesteia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect prin licente de utilizare sau de publicare.
Membrului sau Clientului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea sau alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui continut in orice alt context decat cel original intentionat de Companie, includerea oricarui continut in afara site-ului Companiei, indepartarea semnelor care semnifica dreptul de autor al Companiei asupra continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea continutului, decât cu acordul expres al Companiei.
Niciun continut transmis catre Membru sau Client, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea Companiei sau a angajatului care a mijlocit transferul de continut, in cazul in care aceasta exista fata de respectivul continut. Orice incalcare a drepturilor de autor va fi raportata la office@anybody.ro .

Modificat: 13 noiembrie 2019